Vinul in literatura"Dieta cu vin. Un ghid complet pentru nutritie si stil de viata"
Autorul: Roger Corder

Colecție: Să fii sănătos

Editura: Curtea Veche

Titlu original: The Wine Diet: A Complete Nutrition and Lifestyle Plan

Traducător: Marius Chitoşcă

Copertă: Griffon and Swans (www.griffon.ro)

Anul apariției: 2012

Număr pagini: 352

Format: 15,50 × 22 cm

ISBN: 978-606-588-147-1

Autorul face urmatoarea afirmatie: „Consumatorii de vin sunt, in general, mai sanatosi si au parte de o viata mai lunga“

Roger Corder a studiat multi ani beneficiile pe care le prezintă vinul pentru sanatate. Cercetarile sale releva faptul ca cei care consuma vin rosu sufera mai rar de boli de inima sau de diabet, precum si de dementa la batranete.

In Dieta cu vin, autorul sustine consumul zilnic de vin rosu ca parte a unui stil de viata sanatos in urma examinarii importantei vinului, a dietei şi a stilului de viata. Autorul le recomanda persoanele care nu doresc sa bea vin rosu, alimente si bauturi care aduc beneficii asemanatoare sanatatii.

Roger Corder este profesor de terapie experimentala la William Harvey Research Institute, Londra. Timp de 25 de ani, el a desfasurat cercetari în domeniul functiilor cardiovasculare si al legaturilor dintre diabet si bolile de inima. Profesorul Corder a publicat numeroase articole şi a ţinut conferinte pe tema descoperirilor sale, care confirma legatura dintre consumul ponderat de vin si sanatate.
Banner