Vinurile Verii


Acum ca a venit mult așteptata vara si deja ne gandim la vacanta si la plaja,noi ce bem? Multi vor spune bere rece,cocktailuri,sucuri,apa etc, dar cu vinul cum ramane? Nu este si el o bautura care ne-ar incanta papilele gustative si ne-ar racori in serile calduroase?
Pentru zilele si serile calduroase de vara recomand vinurile albe seci,demiseci,vinurile roze si vinul spumant. Servite la temperatura optima aceste vinuri va vor incanta fie ca sunt servite singure sau asociate cu mancarea.
Temperatura optima de servire la vinurile albe este de 10-12 C,la vinurile roze 12-14 C iar la vinul spumant 8-10 C. Indicat este sa citiți eticheta sticlei de vin pentru ca de obicei producatorul specifica temperatura de servire a vinului.
Vinurile tinere sunt vinuri proaspete,pline de arome vegetale,florale,de fructe. Aceste arome provin din struguri si sunt prezente in cantitate mai mare in vinurile tinere albe.
Vinurile albe se asociaza bine cu mancarea fina,lejera pe baza de peste,fructe de mare,carne de pasare,sosuri albe,branzeturi proaspete,fermentate sau de capra.
Cei mai multi dintre noi servim vinul spumant in momentele festive ale vietii:botezuri,nunti,aniversari etc si de obicei este insotit fie de piscoturi sau de tort. Dar de ce nu am servi vinul spumant si in timpul mesei? Asociat cu felurile de mancare vor face masa mult mai savuroasa. Pana la urma vinul spumant este tot un vin. Nu veti gresi niciodata daca vinul spumant va fi servit pe tot parcursul mesei de la inceput pana la sfarsit.
Va doresc o vara frumoasa insotita de vinuri bune.



 



Banner